

Przeczytaj jak dbamy o Twoje dane i jak je wykorzystujemy.
Dostawa już od 15 PLN. Darmowa dostawa już od 500 PLN.
Jeśli się rozmyślisz, masz 14 dni na zwrot produktu.
Pietruszka(Petroselinum crispum) jest jednym z najpopularniejszych ziół dodawanych do dań z Europy i Bliskiego Wschodu. Trawiasta, pełna aromatu i świeżości, kojarzy się głównie z wiosenną porą. Jej liście mogą być stosowane na świeżo, suszone lub mrożone. Dodaj kroplę olejku do kremowych sosów, salsy lub pieczeni, aby odmienić swoje potrawy.
Olejek eteryczny Parsley+ ma łagodny, a jednocześnie intensywny smak, który dodaje daniom świeżości.
Olejek ten destylowany jest parą wodną z liści i łodyg rośliny. Pietruszka to liściaste ziele o szmaragdowym kolorze, pochodzące z regionu śródziemnomorskiego. Przed wiekami cenione było przez starożytnych Greków i Rzymian. Nazwa botaniczna Petroselinum wywodzi się od greckiego słowa „petro” oznaczającego kamień, ponieważ roślina ta często rosła wśród skał.
KLUCZOWE SKŁADNIKI:
Miejsce pochodzenia: Tasmania.
WŁAŚCIWOŚCI I KORZYŚCI:
SPOSÓB UŻYCIA:
INFORMACJE:
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:
SKŁADNIKI: